Henkilökohtaista lainaa otetaan usein avuksi henkilön tai perheen yllättävien kustannusten maksamiseksi erityisesti silloin, kun kyseiset menot ovat liian suuria maksettavaksi omin avuin juuri sillä hetkellä. Henkilökohtaisille lainoille on lukuisia eri käyttötarkoituksia, mutta yleisesti ottaen niitä käytetään muutamissa tietyissä tilanteissa. Esimerkiksi kodin remontointi ja eri luottokorttien velkojen yhdistäminen yhdeksi yhdistelmälainaksi ovat perinteisimpiä syitä sille, miksi monet hakevat henkilökohtaista lainaa.

Pysähdytäänpä kuitenkin miettimään hetkeksi, miten hyödyllisiä henkilökohtaiset lainat voivat parhaimmillaan olla, vaikka et hakisikaan sitä jostakin yleisimmästä syystä. Tämän kaltaisia lainoja voidaan hyödyntää monissa muissakin tilanteissa. Alle on koottuna muutamia esimerkkejä epätavallisemmista käyttökohteista, joita et välttämättä ole koskaan edes tullut ajatelleeksi.

Oman luottoarvion parantaminen

Aina silloin tällöin löydämme itsemme tilanteesta, jossa luottoarviota heikentävistä veloista on hankala suoriutua. Tämä ei ole koskaan hauskaa, mutta kaikkea toivoa ei ole kuitenkaan menetetty, sillä heikentynyttäkin luottoarviota on mahdollista parantaa monilla eri tavoilla. Yksi vaihtoehto on hakea henkilökohtaista lainaa.

Jos pystyt maksamaan takaisin henkilökohtaisen lainan (oli se sitten minkä suuruinen tahansa) lainantarjoajan määrittämän maksuaikataulun mukaisesti, luottoarviosi voi parantua tämän seurauksena mukavasti. Aluksi lainan ottaminen voi heikentää luottoarviota hieman, mutta huolehtimalla lainan lyhennyserien takaisin maksusta ajallaan, tämä vaikutus onkin päinvastainen. Kun koko lainasumma on maksettu ja luottosopimus sinun ja lainantarjoajan välillä suljetaan, luottoarviosi on paremmassa kunnossa kuin mitä se oli ennen lainan ottamista.

Häämatkan kustantaminen

Naimisiin meneminen on valtavan suuri välietappi ihmisen elämässä, joten on täysin ymmärrettävää, jos haluat juhlistaa sitä ikimuistoisella häämatkalla. Riippumatta siitä suunnitteletko kotimaan reissua vai matkaa ulkomaille, henkilökohtainen laina voi auttaa selviytymään matkakustannuksista syömättä liikaa säästötiliä ja tulevia palkkoja häiden jälkeen.

Luonnollisesti sinun tulee varmistaa, että voit maksaa lainan takaisin nopeasti. Kukaan ei halua palata kotiin kuherruskuukaudelta, jos kotona odottaa musertavan suuret rahavelvoitteet, joista huolehtiminen ei ole mitenkään realistisesti mahdollista.

Eläinlääkärin laskut

Useimmat meistä varmasti allekirjoittavat sen, että lemmikit ovat osa perhettä siinä missä muutkin perheenjäsenet. Kun lemmikki sairastuu tai loukkaantuu, tunnollinen omistaja haluaa parasta mahdollista hoitoa rakkaalle lemmikilleen. Valitettavasti eläimillä on usein tapana loukkaantua ja sairastua juuri silloin, kun hoitoon ja toipumiseen liittyviin kustannuksiin on riittävästi varaa. Nämä laskut ovat usein parhaimmillaankin kohtuullisen tuntuvia, puhumattakaan mahdollisista leikkauksista, joihin vierähtää helposti jo nelinumeroisia rahasummia.

Lainan hakeminen netistä on erittäin nopeaa, joten saat rahat tilillesi heti, kun tarvitset niitä. Tämä voi vaikuttaa ratkaisevasti siihen, miten lemmikkisi voi nyt ja tulevaisuudessa.